RUSYA Devlet Başkanı'nın basın danışmanı Dmitri Peskov, Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Petr Poroşenko'nun Minsk'te buluşmaları halinde Ukrayna krizini, insani yardımı, ülkeden kaçan Ukrayna vatandaşlarının durumunu ve ikili ilişkileri masaya yatıracaklarını söyledi.
Ria Novosti'ye açıklamalar yapan Peskov, "Rusya ve Ukrayna Devlet Başkanları Vladimir Putin ve Petr Poroşenko'nun Minsk'te görüşme ihtimali var" dedi. Peskov, Moskova'nın Kiev ile neler görüşmek ister sorusuna şu yanıtı verdi:
"İki liderin Ukrayna'nın iç krizini, insani yardım ile ilgili soruları, ülkesini terk eden Ukrayna vatandaşlarını ve şu anda Ukrayna'nın doğusunda yaşanan insani felaketi görüşmeleri istenilirdi. Ayrıca krizin sonlanmasının tek yolu olan Kiev ile Ukrayna'nın doğu bölgeleri arasında dialoğun sağlanması konusunu masaya yatırırlardı. Aynı zamanda, Ukrayna'nın AB ile entegrasyon anlaşması imzalaması sonrasındaki ikili ilişkilere de dikkat çekilir. Gördüğünüz gibi, konuşulacak konu çok."
Yarın Rusya, Belarus, Kazakistan ve Ukrayna devlet başkanları Minsk'te toplanacak. Toplantıya AB yetkilileri de katılacak.