MERSİN'de beyin damar genişlemesi teşhisi konularak acilen tedavi olması gerektiği belirtilen ancak, maddi ekonomik sorunlar nedeniyle ameliyat edilemeyen 7 aylık Pelçim Yetişkin için yurt içi ve dışından yardım yağdı. Baba Serkan Yetişkin, 3 günde 52 bin TL toplandığını belirterek Pelçim'in çarşamba günü ameliyat olacağını söyledi.
Melek-Serkan Yetişkin çiftinin tek çocuğu 7 aylık Pelçim bebeğin hastalığı kritik sürece girince, doktorlar acil ameliyat kararı aldı. Su tesisatçısı baba Serkan yetişkin, riskli olan ameliyatı Ankara'da özel bir hastanede yaptıracaklarını ancak, ameliyat için gerekli olan 60 bin TL'yi bulamadıklarını söyledi. Doğan Haber Ajansı'nın, 'Pelçim Bebek Yardım Bekliyor' haberi üzerine Pelçim bebek ve Yetişkin ailesinin dramını okuyanlar yardım yağdırdı. Aileye yurt içi ve dışından 100'e yakın yardım telefonu gelirken haberin ulusal medyada yayınlanması üzerine duyarlı kişiler, sosyal medyada yardım kampanyası başlattı. 60 bin TL olan tedavi giderlerinin yalnızca 8 bin lirasını kendi çevresinden toplayabilen aileye, 3 gün içerisinde 7 bölgeden yardım geldi ve geriye kalan 52 bin TL yardımlar tamamlandı.
PELÇİM, YARIN AMELİYATA ALINACAK
Paranın toplanması ardından vakit kaybetmeden kızıyla Ankara'ya giden baba Serkan Yetişkin, kızının sağlığa kavuşacak olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Haberin ardından yurt içinden ve yırt dışından çok sayıda yardım telefonu aldık. Türkiye'nin her bölgesinden insanlar ilgi gösterdi. 3 gün içinde 52 bin TL toplandı. Bize yardım edip Pelçim'in kurtulmasını sağlayan herkese gönülden teşekkür ederiz. Parayı tamamladık ve Pelçim çarşamba günü ameliyata girecek. Şimdi herkesin duasına ihtiyacımız var. Tek isteğimiz kızımızın sağlığına kavuşması."

İM(OA/İD) (FOTOĞRAFLI)