TÜRK turist 32 yaşındaki Dinçer Çetin, Tayland’ın Pattaya şehrinde meyve satan bir işportacı ile satın aldığı meyvenin fiyatı üzerine tartışırken işportacının saldırısına uğradı.
Dinçer Çetin, Türk turist ‘walking street’ olarak anılan ünlü yürüyüş caddesindeki Pattaya turist polisine saat 01.20’de şikayette bulundu. Bir meyve satıcısının kendisine bıçakla saldırdığını söyleyen Çetin’in sol kolundan yaralandığı görüldü. Çetin, sevgilisi ile Pattaya sahilinde yürüyüşe çıkarken en yakındaki meyve satıcısının yanına gitti ve 2 dilim karpuz aldı, 50 baht (yaklaşık 3.25 TL) verdi ve para üstü olarak 20 baht (yaklaşık 1.25 TL) aldı. Normalde 75 kuruş ödediği bir parça karpuza neden 1 TL ücret aldığını soran ve satıcıya kızan Çetin ile işportacı arasında fiyat tartışması başladı. Aldığı karpuzu geri veren ve parasını isteyen Çetin ile parayı geri vermek istemeyen satıcı arasındaki gerginlik büyüdü ve satıcı Çetin’i sol kolundan bıçakla yaraladı. Olayın ardından Çetin, sevgilisi ile birlikte hemen turist polisine gitti.
Seyyar satıcı Yothin polise verdiği ifade saldırdığını itiraf etti ancak bunun nefsi müdafa olduğunu ve ilk önce Çetin’in saldırdığını iddia etti. Yothin’e göre olay şöyle gerçekleşti: Büyük iki parça karpuz kesen satıcı Türk turiste bir parçanın 15 baht (yaklaşık 1TL) olduğunu söyledi ve karpuzu verdi. Karpuzu yemeye başlayan Çetin 50 kuruş daha istedi. Satıcı fiyatın bu şekilde olduğunu tekrar belirttikten sonra müşterinin yenmiş karpuzu verip ‘paramı geri ver’ deyince tartışmanın başladığını aktardı. Ardından olay yerinden uzaklaşan meyve satıcısını takip eden Çetin ilk saldırıyı başlattı. Kendini korumaya çalışan meyve satıcısı saldırgan Türk’ü bıçakla engelledi.
Her iki kişi de olayı anlattıktan sonra polis memurları Çetin’in hastaneden rapor alıp o şekilde şikayetini gerçekleştirmesini istedilerse de Türk vatandaş hastaneye gitmek istemedi. Ardından polisler seyyar satıcının Çetin’den özür dilemesini istedi ve özür dilenmesinden sonra olay kapandı.