PARİS Moda Haftası 2014-15 sonbahar - kış Trendlerleri Tuileries Bahçesine kurulan çadırlarda, Moda aksesuarları ve hazır giyim "Aile" teması ile sunuluyor.
Paris Moda Haftası kapasında koleksiyonu satışa sunan genç modacı Aslı Filinta, koleksiyonun sezona bir hikaye ile girdiğini anlatırken, "Bu sezon hikayemiz Türkler'in ne kadar misafirperver olduğunu anlatan bir tema. Yunanistan'daki Osmanlı minyatür sanatından etkilenmiş bir sergiden esinlenerek buna özel siyah beyaz Haliç ve çok yakından baktığınızda cami de olan bir desen çalıştık. Onu şu an Japonya Honkok’a kendi markamız adı altında, hepsinin altında ‘Made in İstanbul’ diye belirterek ihracatını yapıyoruz" diye konuştu. 2008’de kurulan firma 4 yıldır Paris Sur Moda Tuileries’de yer alıyor.
Aslı Filinta, Ortadoğu’da ilginin yoğun olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:
"Japonya, Honkok,Tayvan, Çin, Dubai, Kuveyt’e satıyoruz. İstanbul Moda Haftası'nda 13 Mart’ta yurt dışından basın mensupları ve satın almacıları davet ettiğimiz bir sunumumuz olacak. İstanbul'daki bu hareketlenmeden memnunum. Dizilere hazırladığımız kıyafetleri Kuveyt ve Dubai’den müşterilere satıyoruz. Ortadoğu marketinde oldukça kuvvetlendiğimizi düşünüyorum. 18 farklı ülkeye satış yapıyoruz."

GÖ(AÖ/İD)