DANİMARKA'nın Odsherred kentinde bulunan ve özel bir kişiye ait hayvanat bahçesinin iflas etmesi üzerine 600 hayvan iğne ile uyutuluyor.
Odsherred Hayvanat Bahçesi sahibi Jörgen Ankergren, bir haftaya kadar 1 milyon kron (Yaklaşık 150 bin Euro) bulamaması durumunda hayvanat bahçesini kapatacağını ve 600 hayvanın iğne ile uyutularak öldürüleceğini söyledi. Jörgen Ankergren, şöyle dedi:
"2013 yazı çok güzel geçti. Havalar güzel olunca insanlar sahilleri tercih ediyor ve hayvanat bahçesi, müze gibi yerleri ziyaret etmiyor. Biz de beklediğimiz geliri elde edemedik. 17 yıldır, dünyanın çeşitli bölgelerinde öldürülmekten kurtardığım hayvanları çaresizlikten ölüme terk etmek zorunda kaldım. Şimdi onları kurtarmak için insanlardan, bazı kuruluşlardan destek bekliyorum."
Jörgen Ankergren, 17 yıldan bu yana çalıştırdığı hayvanat bahçesindeki 600 hayvanı, sirk, laboratuvar ve hayvan barınaklarından kurtardığını, borçları için kendisini sıkıştıran banka ve hayvanseverleri duyarlı olmaya çağırdı. Ankergren, hayvanat bahçesindeki bazı hayvanların fotoğraflarını basına dağıttı.