ALMANYA'nın Münih kenti yakınlarındaki Ettal kasabasındaki Katolik kilisesine ait manastırın yatılı okuluna papazların çocuk istismarı yüzünden öğrenci bulunamıyor.
Bir papazın 2010 yılında çocukları cinsel istismar etmesiyle günlerce gündemden düşmeyen yatılı okula bu yıl hiç bir öğrencinin kayıt yaptırmadığı açıklandı. Tages Zeitung gazetesinin haberine göre okul müdürü Frater Gregor Beilhack gelişmeyi doğrularken, 120 öğrenci kapasiteli yatılı okulun şu anda 95 öğrencisi kaldığını söyledi. Rahip Gregor, şöyle dedi:
"Bu gelişmenin bizim üzerinde daha fazla çalışmamız gereken bir süreç olduğu alarmıdır. Geçmişte olanlardan ders alarak kurduğumuz yeni öğretmen ekibinde her öğrenciyle 2 veya 3 öğretmen yakından ilgileniyor. Eskisi gibi tek bir öğretmen tek bir öğrenciyle ilgilenmiyor."
Yatılı okulun öğrencisizliğe rağmen kapatılmayıp, öğretime devam edeceği açıklandı.  Vatikan, Mayıs ayında 2004'ten bu yana 848 papazın çocuk istismarı nedeniyle meslekten men edildiğini ve 2 bin 572 papazın da aynı suçtan dolayı daha hafif cezalara çarptırıldığını açıklamıştı.