KATOLİKLER'in ruhani lideri Papa Francesco, vaazlarında faydalanmaları için din adamlarına yönelik hazırlattığı kitapçıkta, İslam ülkelerine çağrıda bulunarak, Hıristiyan toplumunun güvenliğini sağlamalarını istedi. Papa, şiddete başvuran köktendinci Müslümanların kendilerini endişelendirdiğini, ancak gerçek müminlerin onlardan ayrı tutulması gerektiğini ifade ederek, "Gerçek İslam ve Kur’an şiddete karşıdır" dedi.
1 milyar 200 milyon üyesi bulunan Katolik cemaatinin lideri Papa Francesco, “İncil’e İnanmanın Coşkusu (Evangelii Gaudium)” başlığı altında din adamlarına dağıtılması için kitapçık hazırladı. Papa, Katolik din adamlarının faydalanmaları amacıyla hazırlanan apostolik çağrıda, İslam’la diyaloğun ve yakınlaşmanın önemine de vurgu yaptı. Bunu gerçekleştirmeden önce iyi birer Hıristiyan olmak ve iyi bir eğitimden geçmek gerektiğini belirten Papa, “Kendi kimliğimize ve köklerimize sımsıkı bağlı olarak ancak karşı tarafı daha iyi anlayabilir ve bakış açılarını kavrayabiliriz. Böylelikle her iki taraf için de ortak bakış açısının ortaya çıkmasını sağlayabiliriz” sözlerine yer verdi. MÜSLÜMANLAR BATIDA NASIL ÖZGÜRSE HIRİSTİYANLAR DA İSLAM ÜLKELERİNDE OLMALI
İslam ülkelerine Hıristiyan toplumunun güvenliğini sağlamaları için çağrıda bulunan Papa, "Naçizane bu ülkelere yalvarıyorum, Batı ülkelerinde İslam dinine inananlar nasıl ki özgürlüğün tadını çıkartıyor ise, lütfen siz de ülkelerinizde yaşayan Hıristiyanların ibadetlerini rahatça yapabilmeleri, inançlarının gereklerini yerine getirebilmeleri için onların özgürlüğünü garanti altına alın" ifadelerini kullandı.
Köktendinci Müslümanların şiddetinin kendilerini endişelendirdiğini ifade eden Papa, "Ancak bu, İslam’ın gerçek müminlerinin nefret dolu genellemelere mahkum edilmesine yol açmamalı. Çünkü gerçek İslam ve doğru yorumlanan Kur’an, şiddetin her türlüsüne karşıdır" dedi. İslam dinine inananların da Hz. İbrahim’in inancını benimsediklerini söyleyen Papa, "Bizim gibi tek Tanrıya inanıyorlar, yargı gününde onun önünde hesap verecekler ve merhametliler" dedi.

EÇ(SS)