KATOLİKLERİN ruhani lideri Papa Francesco, Suriye'deki iç savaşa çözüm bulmayı amaçlayan Cenevre-2 Konferansı'na katılan tarafların şiddeti durdurması ve çatışmaları sona erdirmesi amacıyla hiçbir çabadan kaçınmamaları için dua ettiğini söyledi.
Papa Francesco, Aziz Petrus Meydanı'ndaki genel kabul oturumunda yaklaşık 20 bin inanana hitap etti. Arjantinli ruhani lider konuşmasında, Vatikan'dan bir heyetin de katıldığı, İsviçre'nin Montrö kasabasında Cenevre- 2 Konferansı'nın başladığını hatırlatarak, "Sadece Suriye halkının iyiliği amacıyla, çok acıya yol açmış olan şiddetin durdurulması ve çatışmanın acilen sona ermesi için hiçbir çabadan kaçınmamaları için tüm tarafların kalbine dokunsun diye dua ediyorum" dedi.
Papa sözlerine, "Tüm sevgili Suriye halkına, kararlılıkla yeniden yapılanma, uzlaşma, anlaşma yoluna varmalarını ve birbirlerini düşman ve rakip olarak görmeden, kardeş olarak kabul edip, kucaklaşmaları dileğinde bulunuyorum" diye devam etti.
Suriye rejimi ve muhaliflerin temsilcilerinin ilk kez masaya oturduğu, 39 ülke dışişleri bakanlarının katıldığı Cenevre-2'de Vatikan'ı, Papalık Birleşmiş Milletler (BM) ve Cenevre'deki Özel Kuruluşlar Temsilcisi Monsenyör Silvano Tomasi ile Vatikan Devlet Sekreterliği yetkilisi Monsenyör Alberto Ortega temsil ediyor.

EÇ(SS)