YAKLAŞIK 1 milyar 200 milyon inananı bulunan Katolik Kilisesi’nin lideri Papa Francesco, yolsuzluk yapan politikacı, iş adamı ve kilise mensuplarına sert çıkarak, "Yetkileri eline alanlar kendisini Tanrı gibi hissediyor. Yapılan yolsuzlukların faturasını ise yoksullar ödüyor" dedi.
Şaşaadan uzak durmak için Papalık Sarayı yerine yine Vatikan topraklarındaki Azize Santa Marta Konukevi’nde kalan Papa, burada Pazartesi sabahı düzenlediği ayinde sert konuştu. Her gün gazetelerde yolsuzluk yaparak zenginleşenlerin haberlerini okuduğunu dile getiren Papa, şöyle dedi:
"Bir gün, yolsuzluk yaparak büyülü bir şekilde ansızın zengin olan bir politikacı, bir gün çalışanlarını istismar ederek zengin olan bir işadamı, bir gün pastoral görevini bırakarak, zenginleşmiş bir rahibin gözaltına alındığı haberlerini okuyoruz. Bunlar her yerde var. Gerçek şu ki: yolsuzluk, kesin günahlardan biridir."
Yolsuzluğun bedelini onu yapanların değil fakirlerin ödediğini ifade eden Papa, "Büyük adamların yaptığı yolsuzluk, ilaçsız hastanelere, tedavi edilemeyen hastalara, eğitim göremeyen çocuklara yol açıyor" diyerek, yolsuzluğun bedeli ödetilen bu gerçek mağdurlar için de dua ettiğini söyledi.