İTALYA’nın başkenti Roma’ya resmi ziyaret gerçekleştiren Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Papa Francesco’yla bir araya geldi.
Abbas, Papa’nın kendisine bir kalem hediye etmesi üzerine, "Umarım bununla, İsrail barış anlaşmasını imzalarım" dedi.
Mahmud Abbas, Mart ayında bu göreve seçilen Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco’yla ilk kez Vatikan’da bir araya geldi. Basına kapalı yaklaşık yarım saat süren ziyarete ilişkin İtalyan basınında yer alan bilgilere göre, ikili görüşmenin odak noktasını İsrail-Filistin barışı oluşturdu. Samimi bir ortamda geçen görüşme sonunda karşılıklı hediye değişimi yapıldı. Papa, "Bu kalemle imzalayacak çok şeyiniz olduğuna eminim" diyerek Abbas’a, bir Bernini eseri olan, Aziz Petrus Bazilikası'ndaki sunağın gölgeliğini taşıyan kolonların formunda bir kalem hediye etti. Abbas da buna karşılık olarak, "Umarım bu kalemle, İsrail barış anlaşmasını imzalarım" dedi. Papa da bu dileğe, "Yakında" diyerek destek verdi.
Mahmud Abbas’ın Papa’yı, günümüzde üzerinde İsrail ve Filistin’in bulunduğu Kutsal Topraklar’a davet ettiği de verilen bilgiler arasında. Abbas’ın, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ile de bir araya geleceği bildirildi.

EÇ(AÖ/İD)