KATOLİKLERİN ruhani lideri Papa Francesco, interneti 'Tanrının bir lütfu' olarak nitelendirirken, sosyal medya erişimi olmayanların, dışlanma riski bulunduğuna da dikkat çekti.
Kilisede açılıma yönelik yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Papa Francesco, Haziran ayında kutlanacak olan Dünya Sosyal İletişim Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. İnternetin tanrının bir lütfu olduğunu belirten 77 yaşındaki ruhani lider, "İnternet, bir araya gelme ve dayanışma için çok imkanlar sunuyor. Bu, iyi bir şeydir ve bizi birbirimize yakınlaştırabilir" dedi.
İnternette çok zaman geçirerek, izole olunmaması konusunda uyarıda bulunan Papa, çeşitli nedenlerden ötürü sosyal medya erişimi olmayanların ise dışlanma riski olduğunu da kaydetti. Bununla birlikte, bu ortamda bilgilerin hızlı akışının, insanların refleks ve yargılama kapasitesini aştığını vurgulayan Papa, bunun da kendini doğru ve ölçülü ifade etmenin önünde bir engel olduğunu öne sürdü.
Papa ayrıca, internet ortamında karşılıklı kurulan diyalogların, diğerinin fikrini ve geleneklerini değiştirme anlamına gelmeyeceğine değindi.
"ŞEYTANIN SİLAHLARI"
Papa, mütevazı bir yaşam yanlısı olmasından ötürü Papalık Sarayı yerine yaşamayı tercih ettiği, yine Vatikan topraklarında bulunan Casa Santa Marta’da (Azize Marta Evi’nde) sabah düzenlediği ayin sonrasında da konuştu. "Kardeşinden nefret eden, cinayet işlemiş gibidir" diyen Katoliklerin lideri, bazı Hıristiyanlar'ın, kıskançlık, çekemezlik ve dedikoduculuk yaparak, bu topluluğu böldüğünü ve ona zarar verdiğini söyleyerek, “Bunların hepsi şeytanın silahlarıdır” dedi.

EÇ(AÖ/İD)