2005 yılında hayatını kaybeden Papa 2. Jean Paul’un özel bir şişede saklanan kan örneği çalındı. Satanistlerin çalmış olduğu iddiası ortaya atılan söz konusu kan örneği, 1981 yılında Mehmet Ali Ağca’nın Papa’ya düzenlediği suikast girişimi sonrası alınmıştı.
Roma yakınlarındaki L’Aquila kentine bağlı Gran Sasso dağlık bölgesinde bulunan San Pietro (Aziz Petrus) Kilisesi’nde bir tüpün içinde saklanan kan örneği, iki gece önce çalındı. Hırsızların kilisedeki değerli bir haçı da çaldıkları belirtildi.
L’Aquila Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde görevlendirilen 50 jandarmanın, köpekler eşliğinde bölgede didik didik aramalar yaptığı açıklandı.
Doğal güzellikleriyle dikkat çeken Gran Sasso’nun, 2. Jean Paul’un en sevdiği yerlerden biri olduğu, buraya sık sık uzun yürüyüşler ve kayak yapmak için gittiği biliniyordu.
27 Nisan’da yapılacak görkemli bir törenle, 23. Jean ile birlikte azizlik mertebesine yükseltilecek olan 2. Jean Paul’un çalınan kan örneği, halihazırda dünya çapında korunan 3 tüp kandan biriydi.
Bu kan örneğinin, 2. Jean Paul’un sekreterliğini yapmış olan Kardinal Stanislaw’a 3 yıl önce hediye edildiği ve onun da bu özel hediyeyi, Papa’nın en sevdiği mekanlardan birinde saklanmasını tercih ettiği bildirildi.
İKİNCİ KEZ ÇALINDI
Öte yandan, bu olaya ilişkin ilginç bir iddia ortaya atıldı. Katolik din öğretmeni Giovanni Panunzio, kanın Satanistler tarafından çalınmış olabileceğini öne sürdü. Panunzio bunu, hırsızlık vakasının, Volac iblisinin egemenliğinin başladığı 25-29 Ocak tarihlerine ve akabinde yine aynı inanış çerçevesinde 1 Şubat’ta kutlanan Imbolc (Ateş’in Bayramı) Bayramı’na denk gelmesine bağladı.
2. Jean Paul’un özel bir şişede korunan başka bir kan örneği ise, 2012 yılında bir trende seyahat ederken 3 hırsız tarafından soyulan rahip Augusto Baldini’den çalınmıştı.

EÇ(SS)