İRAN'ın Pakistan sınırında sınır muhafızları ve silahlı gruplar arsında çıkan çatışmada 1 İran askeri öldürüldü. 6 askerin de yaralandığı saldırıyı, 'Ceyş-ül Adl' adlı radikal bir örgüt üstlendi.
İran medyası, ülkenin güneydoğusundaki Sistan-Belucistan eyaletine bağlı Seravan ilçesi kırsalında bulunan bir karakola dün akşam silahlı gruplarca saldırı düzenlendiğini bildirdi. Sistan-Belucistan Vali Yardımcısı Recepali Şeyhzade, saldırganların Pakistan topraklarından karakola saldırdığını, karşı ateş sonucu tekrar Pakistan'a kaçtıklarını bildirdi. Yetkili, olayda 1 sınır muhafızının yaşamını yitirdiğini 6'sının da yaralandığını kaydetti. İran televizyonu yaralı sayısını 3 olarak duyurdu. 
Saldırıyı, Ceyş-ül Adl (Adalet Ordusu) adlı radikal Sünni bir örgüt üstlendi. Örgüt, 26 Ekim tarihinde de aynı bölgede 14 İran askerini pusuya düşürerek öldürmüştü. İran, olaya misilleme olarak cezaevindeki 16 isyancıyı asarak infaz etmişti. Pakistan-İran sınırındaki dağlık arazide üstlenen Ceyş-ül Adl, İran'daki Sünni Beluç halkının haklarını savunduğunu ileri sürerek Tahran yönetimine karşı silahlı mücadele veriyor.
  (GE/İD)