İTALYA’da Yönetmen- Senarist Ferzan Özpetek’in 10’uncu filmi 'Allacciate Le Cinture'nin (Kemerlerinizi Bağlayın) galası Lecce kentinde yapıldı. Ünlü yönetmen, gala sonrası bir gazetecinin "Filmin yönetmenini nasıl buldunuz?" diyerek kendisiyle şakalaşması üzerine, "Daha çok fırın ekmek yemesi lazım" diye espri yaptı.
Ferzan Özpetek’in, İtalya’da 6 Mart’ta gösterime girecek 'Kemerlerinizi Bağlayın' filminin Roma’dan sonraki ikinci basın tanıtımı, aynı zamanda çekimlerinin de gerçekleştirildiği güney kenti Lecce’de yapıldı. Bunun ardından filmin galası Massimo Sineması’nda gerçekleştirildi. Gala gecesine, Ferzan Özpetek’in yanı sıra başrol oyuncuları Kasia Smutniak, Francesco Arca, Filippo Scicchitano, Carolina Screscenti ile diğer oyuncular, yapımcılar Gianni Romoli ile Tilde Corsi ve çok sayıda davetli katıldı.
"İSTANBUL’DA UZUN SÜRE YAŞAMAK İSTİYORUM"
Gala öncesi yoğun ilgiyle karşılaşan Özpetek gazetecilerin, aynı zamanda fahri vatandaşı olduğu Lecce kentinde çok sevildiğini hatırlatması üzerine, şöyle konuştu:
"Karşılıklı olarak büyük bir aşk var iki şehir arasında. Zaten hep 'İstanbul, Roma, Lecce diye 3 şehrim var' diyorum. Filmin çekimleriyle ilişkiler daha da derinleşiyor elbet. Artık buraya geldiğim zaman İstanbul’a gelmiş gibi oluyorum."
Roma’da artık film çekmenin zor olduğundan yakınan Özpetek, bu nedenle Mine Vaganti (Serseri Mayınlar) adlı filmini de Lecce kentinde çekmişti. Özpetek söz konusu filmin, bu kentin tanınmasına katkı sağladığını da dile getirdi. Özpetek, 11'inci filmini Türkiye’de çekmeyi planladığını ve bu nedenle İstanbul’da uzun süre yaşamayı istediğini de belirtti.
ÖZPETEK’E KAHKAHA ATTIRAN SORU 
Özpetek, film gösterimi ardından salondan çıkarken mikrofon uzatarak kendisiyle, "Filmi nasıl buldunuz?" diye şakalaşan Doğan Haber Ajansı muhabirinin bu hareketine, kahkaha atarak karşılık verdi. "Fena değil, iyiydi" dedi. Özpetek, "Yönetmeni nasıl buldunuz?" sorusuna ise, "Yönetmen biraz daha fırında ekmek yemeli bence” diye karşılık verdi. Özpetek, gala gecesi nedeniyle çok heyecanlandığını da ifade etti.
FİLME TEPKİLER
Lecce vilayetinin bağlı olduğu Puglia Bölge Valisi ve Sol-Ekoloji ve Özgürlük Partisi lideri Nichi Vendola, filmi çok beğendiğini söyleyerek, "Filmin çok güçlü bir hikayesi var. Sadece gerçek duyguları değil aynı zamanda hastalık, kırılganlık ve dayanışma temaları da çok iyi işlenmiş. Ben çok iyi buldum bu filmi" diye konuştu.
Lecce Belediye Başkanı Paolo Perrone ise, "Çok güzel ve duygu yönü çok güçlü bir film, şehrimizin tüm güzelliklerini ve Ferzan Özpetek’in bu şehre olan aşkını çok iyi ortaya koyuyor. Özpetek artık bir Lecceli bir Türk yönetmen" diye konuştu. Gerçek bir hikayeden esinlenilen 'Kemerlerinizi Bağlayın', yasak bir tutkudan, 13 yıllık bir evliliğin yolculuğuna çıkarırken, kahramanlarının kapıldığı duygusal ’türbülans’ ve ondan kurtulma çabalarını ele alıyor. Film, Türkiye’de ise 14 Mart’ta beyazperdede gösterilecek.

EÇ(GE/İD) (FOTOĞRAFLI)