DANİMARKA Parlamentosu'nun Sosyalist Halk Partili Milletvekili Özlem Sara Çekiç, çocuk yuvalarında kız erkek ayrımını önlemek için mücadele başlattı.
Partisinin eşitlik sözcüsü olan Özlem Çekiç, pedagogların kız çocuklarını prenses, erkek çocuklarını da şövalye gibi giydirerek, cinsiyet ayrımı yaptıklarını söyledi. Çekiç, çocukların daha küçük yaşta cinsiyet ayrımını öğrendiklerini belirterek, şöyle dedi:
"Çocuk yuvalarında kızlar prenses gibi erkekler şövalye gibi giydiriliyor. Erkek çocukları daha küçük yaşta sanki kız çocuklarından daha güçlü daha üstünmüş gibi yetiştiriliyorlar. Bir yuvayı ziyaretim sırasında saçları jöleli, elinde kılıç olan bir erkek çocuğu bağırarak kendisinin tehlikeli olduğunu söyledi. Kız çocukları ondan kaçtılar. Üç çocuk annesi olarak benim çocuklarım da çeşitli yuvalara gittiler ama hiç böyle şey görmemiştim. Kız çocukları prenses olunca diğer çocuklardan daha mı ayrıcalıklı ve üstün oluyorlar? Erkek çocukları da aynı şekilde kızlardan ve etrafındakilerden daha güçlü havası içinde oluyorlar. Peki pedagogların görevi ne. Çocukları daha iyi, yani aralarında hiçbir fark olmadığını öğreterek yetiştirmek değil mi? Ben öğrenci iken göçmen kadınların erkeklerle eşit olmadıklarını öğrenmiştim ama evlenip çocuk sahibi olunca bizim ailede herkesin eşit olacağına karar verdim. Pedagoglar, kız çocuklarının dudaklarını boyayıp makyaj yaptırmaktan, erkek çocuklara da bıyık yapmaktan vazgeçsinler. Benim istediğim sağlıklı bir toplum yetişsin."
Çekiç, çocuk yuvalarında daha iyi bir eğitim ve çocukları daha iyi yetiştirmek için ille de yasalar çıkarmak gerekmediğini belirterek, konuyu eşitlik komisyonuna taşıyacağını söyledi.

ÜT(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)