DIŞ Ticaret Müdürü ile CEO'su, ABD'ye sahte ve yasa dışı olarak ilaç soktukları iddiası ile tutuklanan Özay Eczacılık yaptığı açıklamayla kendini savunurken, büyük bir komplo ile karşı karşıya olduklarını ileri sürdü.



Özay Eczacılık Dış Ticaret Müdürü Özkan Semizoğlu ve CEO Sabahattin Akman'ın FBI tarafından tutuklandığı haberleri üzerine bir açıklama yapan Özay Eczacılık, sahte ilaç üretimi yada sahte ilaç ihracatının söz konusu olmadığını, ilaçların etken maddeleri üzerinde savcılıkça yaptırılan incelemelerde sahteliğe rastlanmadığını savundu.



Özay Eczacılık açıklamasında şu görüşlere yer verdi:



"ABD'ye usulsüz ithal edilen kanser ilaçları ile ilgili 2012 yılından beri soruşturması devam eden bir konu ile şirketimiz büyük bir komplonun içine çekilmek istenmektedir. Şirketimiz ilaç ihracatında ön sıralarda olan bir firma olup, sahte ilaç ile ismi anılacak küçük bir firma değildir. Firmamızın büyük bir komplo ile karşı karşıya kaldığı açıktır. Her şirketin başına gelebilecek bu komploya karşı, basın camiamızın değerli mensuplarını daha özenli ve milli çıkarlarımızı zedelemeyecek bir habercilik anlayışını sergilemelerini rica ediyoruz."



Özay Eczacılık'ın bu açıklamasına karşın, ABD Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı'na bağlı Gıda ve İlaç , Özay Eczacılık Dış Ticaret Müdürü Özkan Semizoğlu ile CEO Sabahattin Akman hakkındaki, sahte ilaçları ABD'ye yasa dışı yollarla sokma suçlamasını sürdürdü. İlaçların, yeterli ve gerekli soğuk hava koşulları altında bile tutulmadan, 'hediye', 'ürün örneği' gibi belgelerle ABD'ye sokulduğu iddialarını yineleyen Amerikalı yetkililer, ilaçları hastalarına satan Pakistan asıllı Amerikalı Doktor Abid Nisar'a da 2 yıl göz hapsi, 1 milyon dolar para cezası verildiğini belirtti. NA (GD)