Ünsal TURAN/ OSLO,(Norveç),() - NORVEÇ'in başkenti Oslo'da, yoğun olarak göçmenlerin yaşadığı Grönland'da bir grup genç, caddeleri savaş alanına çevirdi. 
Oslo'da, yoğun olarak göçmenlerin yaşadığı Grönland'da bir grup genç, caddelerde araçları ile turlayıp, çevredeki ev ve işyerlerine boya attı, cam ve kapılarını tahrip etti. Olay yerine giden polis ekiplerini gören gruptaki bazı kişiler, ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdi. Bir grup göçmen ise polise taş ve şişe attı. Polis, gruba biber gazı ve gaz bombası ile müdahale etti.
Olayın ardından açıklama yapan bölge emniyet müdürlüğünden Rune Usland, Grönland semtinde büyük hasara yol açan grubun kimliklerinin bilinmediğini belirterek, "Gençlerin sayılarını çok iyi bilmiyoruz, ama sanırım 50-70 civarındaydı. Bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk ettik. Polis geldiğinde gençlerin bir kısmı ara sokaklara dağılarak kaçtı. Polise taş ve şişe atanlara karşı biber gazı ve gaz bombası kullanmak zorunda kaldık. Eylemciler 4 polis aracına yaklaşık 100 bin kronluk zarar verdiler, caddeleri savaş alanına çevirdiler" dedi.
Öte yandan 'İşgalci' olarak bilinen 'Otonom Grubu', St.Halvards Gate 27 adresinde 1987 yılında yandıktan sonra kullanılamaz hale gelen Tömmerhuset (marangoz evi) denilen binanın yıkımına karşı çıktıkları için olay çıkardıklarını söylediler. Harabe halindeki bina daha çok uyuşturucu müptelaları tarafından kullanılıyordu.