TÜRKİYE’deki operasyonları aktaran İspanya’nın dünyaca ünlü gazetesi El Pais, aralarında üç bakan oğlu ve Fatih Belediye Başkanı olmak üzere 51 kişinin sabahın erken saatlerinde sütçüyü beklerken polisi karşılarında bulduğunu yazdı.
Rüşvet skandalının üç genel seçimi tek başına kazanan AK Parti’yi ciddi biçimde vurmaya başladığını ileri süren gazete, savcılık emriyle Türkiye genelinde eş zamanlı başlatılan operasyonlarda ülkenin önde gelen siyasi ve iş çevrelerinden bazı isimlerin göz altına alınmaya başlandığını belirtti. El Pais gazetesi, bu operasyonun Fethullah Gülen ile hükümetin arasındaki güç savaşı olabileceğini savundu. Gazete ayrıca, Gülen hareketi sempatizanlarını Hıristiyan dünyasının en önemli tarikatlarından biri olarak bilinen İspanyol asıllı 'Opus Dei' ile karşılaştırarak ‘İslam dünyasının Opus Dei’si Fetuhlacılardır’ yorumunda bulundu.
El Pais, Fethullah Gülen’in gücünün devletin tüm kurumlarına sızdığını polis, gizli servis, hükümet ve yargının içinde elamanlarının çalıştığını savundu.