ARKADAŞINDAN ödünç aldığı atın, hırsızlar tarafından çalınmasından endişe eden Polonyalı 48 yaşındaki Boroys Kozlowski hayvanı apartman dairesinin içinden yürütüp balkonuna çıkardı ve sahibine teslim edinceye kadar burada tuttu. 
Borys Kozlowski, ülkenin kuzeyinde yer alan Grajewo kasabasındaki bahçesinde bulunan çimleri yiyerek bir anlamda ‘biçmesi’ için arkadaşının atını ödünç aldı. Atı otlamaya bırakan, daha sonra çalınmasından endişe eden Kozlowski, hayvanı, apartman dairesine merdivenlerden de geçirerek, balkonuna çıkarıp burada tuttu. 'Dolina' isimli atın, balkonda tutan Polonyalı, "Çalınmasından çekindim, fazlalık otları yiyerek çok iyi iş çıkardı. Onu ortada öyle bırakamazdım" dedi. At sahibi Jakob Pancesky ise, "Arkadaşım hiçbir şeyden korkmaz – kulağının dibinde silah patlatın, sakince dönüp bakar. Atı merdivenlerden çıkarmak onun için çok basit bir iştir" dedi.
İlginç olay, yoldan geçen Jacek Cimoch adındaki kişinin atı fotoğraflayıp Facebook hesabından paylaşmasıyla haber internette yayıldı.

FOTOĞRAFLI