DANİMARKA’nın ödüllü orkestrası Hudna, Kopenhag’da Tran Quebar’da seçkin dinleyici karşısında Türk müziklerini seslendirdi.
'Danish Music Awards' ödülünün sahibi Hudna’nın seslendirdiği Türk müziklerini dinleyen izleyiciler, nerede olursa olsun Hudna’yı dinlemeye gideceklerini söyledi. Orkestra şefi Orhan Özgür Turan, ödülden sonra ilginin daha da arttığını ve peş peşe konserler verdiklerini anlatırken, "şöyle dedi:
"Çok yoğun bir tempo içindeyiz. Ödülden önce de çok yoğun bir talep vardı. Ama ödülden sonra istekler arttı. Son 1 ay içinde konserlerimiz arttı. Dün İkast şehrindeydik, bugün Kopenhag’da, yarın Arhus şehrindeyiz. Bizim müziğimizi bugünkü izleyicinin yaptığı gibi çok sessiz bir ortam dinlemek ve müziğin içine girerek zevkini almak gerekir. Müziğimiz gerçekten çok daha iyi yerlerde olmayı hak ediyor. Aldığımız ödül zaten bunu gösterdi. Bundan böyle müziğimizi tanıtma imkanlarımız artmış oldu. Buraya gelen izleyici sayısı belki çok değil ama burası sanatçı, okuma ve dinlemeyi seven insanların geldiği bir yer. Müziklerimizi büyük saygı ile dinlediler. Her müziğin ardından dakikalarca süren alkışları, müziğimize gösterdikleri ilgiyi ortaya koydu."
"MARKA OLDUK"
Orkestranın diğer elamanlarından Fatih Ozansoy, grubun değişik din ve milliyetten elamanlardan oluşmasının dikkat çektiğini belirterek, şöyle devam etti:
"Bazen değişik inanç ve milliyetten insanlar bir araya gelerek 'Grup kuralım' derler ama bizim öyle olmadı biz önce grubu kurduk sonra, Türk, Yahudi, Danimarkalı gibi değişik milliyet ve inançtan olduğumuzu öğrendik. Grubumuz müziğin, sanatın, ayrı görüş, din, kültür ve milliyetten insanları bir araya nasıl getirebildiğini gösteriyor. Ödül aldıktan sonra insanlar bize daha farklı bakmaya başladılar. Marka olduk, bizi merak ediyorlar. Dinleyiciler bize 'Sizi daha önce niye dinleyemedik?, neredeydiniz? Bugün izleyici çok kaliteliydi, Müziğimizi çok beğendiler alkışlarıyla bunu belli ettiler."
'Hudna' kelimesi, Arapça'da 'Savaşa hayır' anlamına geliyor. Hudna 26 Kasım tarihinde Kopenhag’da düzenlenen müzik ödülleri töreninde 'Kadifeden kesesi' adlı parça ile yaptığı albüm nedeniyle 'Danish Music Awards' ödülü almıştı.