ABD Başkanı Obama, Washington'da düzenlenecek 'Select USA Yatırım Zirvesi'nde ülkede yatırım olanakları için biraraya gelen 60'dan fazla ülke delegasyonuna seslenecek. 
Yapılan açıklamaya göre, 12 Türk firmasının Washington DC'de bugün ve yarın yapılacak zirveye katılacağı, ilk kez gerçekleştirilecek bu etkinlik Başkan Obama'yı, ABD'ye doğrudan yatırımı teşvik etmek için yabancı ve yerli yatırımcıları yerel, resmi ve ekonomik kalkınma kuruluşları ile bir araya getirecek. ABD Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte Dışişleri, Hazine, Ticaret Bakanları ve ABD Ticaret Temsilcisinin de birer konuşma yapacağı ifade edilerek, Bloomberg, Caterpillar, Dow, Siemens, Walmart ve diğer şirketlerin üst düzey yetkililerinin de dünyanın en büyük ekonomisi olan Birleşik Devletler'e yatırım yapmanın faydalarının tartışılacağı kaydedildi. 
ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, "İki ülkenin hükümetleri ve özel sektörü ikili ticaret ve yatırım bağlarını güçlendirmek için birlikte ve yakın çalışıyorlar. Son yıllarda iki ülke arasındaki ihracatın rekor seviyeye ulaştığını ve karşılıklı yatırıma bağlı yoğun ilginin arttığını görüyoruz. Türkiye'nin Birleşik Devletler'e daha yüksek oranda yatırım yapması Türkiye ile ülkemiz arasında daha fazla ticaret ve Türkiye'nin 2023 yılına kadar dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında olma amacına yaklaşması anlamına gelmektedir" dedi.
Bilgi ve iletişim, tarım ve hizmet sektöründeki firmalardan oluşan heyetin ABD'deki  yatırım olanakları hakkında daha fazla bilgi sahibi olacağı ifade edildi. Heyetin 47 Amerikan eyaletinden gelen ekonomi geliştirme uzmanlarıyla tanışacağı aktarılarak, bu ülkede yatırım planlarını oluşturma ve geliştirme fırsatının elde edileceği aktarıldı. 2012’den itibaren Türkiye’nin Birleşik Devletler’de sahip olduğu tekstil, seramik ve inşaat sektörlerinin de dahil olduğu yatırım tutarının yaklaşık 1 milyar dolar civarında olduğu vurgulandı.
  (AÖ/İD)