HOLLANDA, () - ABD Başkanı Barack Obama, Rusya'yı Ukrayna'nın Kırım bölgesini oldu bittiye getirerek Ruslaştırma girişimlerinin bedelinin ağır olacağını söyledi.
Hollanda'da yapılan Nükleer Güvenlik Zirvesine katılan Barack Obama ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte, yaptıkları ortak basın toplantısında, Rusya'nın uluslararası yasalara aykırı davrandığını vurguladı. Toplantıda konuşan Hollanda Başbakanı Mark Rutte, ABD Başkanı Barack Obama ile kapsamlı bir görüşme yaptıklarını belirtti. Aralarında Suriye, İran ve Ukrayna'nın da bulunduğu uluslararası güvenlik konularını ele aldıklarını belirten Rutte, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı girişimlerini en sert biçimde kınadıklarını söyledi.
ABD Başkanı Barack Obama da konuşmasında, aralarında Hollanda da olmak üzere NATO üyesi ülkelerin dünya sahnesinde ABD'nin 'en yakın ortakları değerlendirmesini yaptı. Avrupa'nın, ABD'yi dünyaya bağlayan temel taşı olduğunu belirten Obama, Rutte ile görüşmesinde Avrupa ve dünyadaki sorunları ele aldıklarını söyledi. Ukrayna konusuna özel olarak değindiklerini belirten Obama, "Avrupa ve ABD, Ukrayna hükümetini ve halkını desteklemekte birlik içinde. Rusya'nın şimdiye kadar yaptıklarının bedelini ödemesi için Avrupa ve ABD birlik içinde. Giderek artan yaptırımlar, Rusya ekonomisinde çok belirgin sonuçlar ortaya çıkaracak. G-7 üyesi ülke liderleri bir araya geldiğimde de Rusya'ya karşı etkili yaptırımları da ele alacağız" dedi.
Barack Obama, Hollanda Başbakanı Rutte'ye, NATO'ya ve Türkiye'ye Patriot füzeleri yerleştirilmesine olan katkılarından dolayı teşekkür etti.

(GD/RT)