Siyamend KAÇMAZ/MOSKOVA () - Kremlin'in resmi internet sayfasından yapılan açıklamaya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Barack Obama ile telefon görüşmesi yaptı.

Görüşme sırasında Ukrayna'nın iç krizinin farklı noktaları, krizin sonlanması için yapılması gerekenler ve Ukrayna Devlet Başkanı Petr Poroşenko'nun barış planı masaya yatırıldı. Vladimir Putin ülkenin doğu bölgelerinde durumun normale dönmesi için çatışmaların gerçek anlamda sona ermesinin ve taraflar arasında diyalog kurulmasının çok önemli olduğunun altını çizdi. Aynı zamanda yaralanan vatandaşlara yapılacak insani yardım konusunda da görüşüldü.

Diğer uluslararası gündem maddelerine de değinen Vladimir Putin ve Barack Obama, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin yarattığı tehlikeye de dikkat çektiler. Rus lider bu terör örgütüyle mücadeleye destek verilmesi gerektiğini, ülkede barış ve güvenliğin sağlanması gerektiğini ifade etti.

Açıklamaya göre, iki ülke lideri Suriye'den kimyasal silahların imha edilme sürecinin tamamlandığını belirtip, İran Nükleer Programı hakkında fikir alışverişi yaptılar.