NORVEÇ'te Müslümanlar için helal geyik eti satışına başlandı.
Ülkenin Nord Trondelag bölgesinde bulunan Steinkjer'de 100 geyiğin, İslam dinine uygun şekilde kurban kesildiği ve piyasaya sürüldüğünü belirten doğa hayvanları merkezi başkanı Hary Dyrstad, Norveç'te ilk kez İslam dinine uygun olarak 100 geyik kesildiğini ve piyasaya sunulduğunu anlattı. Dyrstad, şöyle dedi:
"Helal kesim geyiklerin öncelikle kendi piyasamızda satılmasını bekliyoruz. Ama büyük bir kısmı için Dubai'dan de sipariş almaya başladık. Bu proje için 1 yıldır çalışıyoruz ve İslam Konseyi ile de temas halindeydik." 
Helal kesim geyik etinden yemek yapımı için tarifelerin de et ile birlikte satıldığı ancak tarifelerin sadece özel kullanım için olduğu, büyük restoran ya da hotellerde kullanılması halinde izin alınması gerektiği bildirildi.
Norveç İslam Konseyinden Mehtap Afsar geyik etinin ülkede yaşayan Müslüman asıllı göçmenler için yeni bir besin kaynağı olacağını belirterek, bu ülkenin helal kesime önem vermesinin sevindirici olduğunu söyledi. Projenin tutması durumunda ülkede yetiştirilen geyiklerin bundan böyle Müslüman asıllı göçmenler için İslam dinine uygun kesileceği ve büyük restoranlarda da servisinin yapılacağı bildirildi. ÜT(GE/İD)