NORVEÇ'in Telemark bölgesinde polis, bir dava nedeniyle aranan kişinin yakalanması için baskın düzenlediği evde, el yapımı olduğu belirtilen patlamaya hazır bomba ele geçirdi. Olayla ilgili evde bulunan ve daha önceden sabıka kaydı bulunduğu saptanan 2 kişi gözaltına alındı.

Telemark Emniyet Müdürlüğünden Vidar Aaltvedt, olayla ilgili olarak iki kişinin gözaltına alındığını, bombanın bulunduğu bina ve 100 metre yakınındaki binalarıın tahliye edildiğini söyledi. Oslo Emniyetinden bomba uzmanlarının gönderilmesini istediklerini belirten Vidar Aatvedt "polis bir evde patlamaya hazır el yapımı bomba buldu. Bomba büyük ihtimalle TNT kalıbı kullanılarak yapılmış. Ancak bizim kapasitemiz yeterli olmadığını için Oslo Emniyetinden bomba uzmanlarının gönderilmesini istedik. Bir patlama rizikosuna karşılık da hem bombanın bulunduğu bina hem de 100 metre çevresindeki binaları tahliye ettik" dedi.

Yakalanın iki kişilerin daha önceden işledikleri suçlar nedeniyle polis tarafından bilinen sabıkalı kişiler olduğunu belirten Vidar Aatvedt, eve yapılan baskının başka bir dava nedeniyle aranan kişiyi yakalama amacıyla yapıldığını ve baskın sırasında bombanın tesadüfen bulunduğunu söyledi. Evlerinden tahliye edilen kişiler önce belediye binasında toplandı daha sonra geceyi geçirmeleri için bölgedeki otellere yerleştirildi.

Eylem yapmak üzere Suriye'den Norveç'e doğru yola çıktıkları belirlenen bazı İslami terör örgütü üyelerinin ülkede yapacakları bombalı eyleme karşı kırmızı alarmda olan Norveç polisi, bombanın ne amaçla kullanılmak istendiğini araştırıyor. Yakalanan kişilerin kimlikleri konusunda açıklama yapılmadı. Bölge halkı ise, olay yerine çok sayıda özel kuvvet polisi gönderilmiş olmasına rağmen, medyanın olayı biraz büyüttüğü konusunda açıklamalar yaptı.