MUHTEŞEM Yüzyıl dizisine Bavyera Hükümeti’nin uyum ödülü vermesine ilişkin tepkiler üzerine hükümetin uyum sorumlusu Martin Neumeyer yanıt verdi. Neumeyer, "Osmanlı İmparatorluğu'nda bünyesindeki birçok halkın barış içerisinde yaşamasını mükemmel bir şekilde ekranlara taşıyan Timur Savcı bu ödülü hak etmiştir" dedi.
Bavyera Hükümeti’nin geçen hafta 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin yapımcısı Timur Savcı'ya bu yılın uyum ödülünü vereceği konusu tepkilere yol açtı. Bazı Türk Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri ödülün Bavyera’daki dernek veya kişi yerine, yapımcı Timur Savcı’ya verilmesini eleştirdi. Bavyera Hükümeti uyum temsilcisi Martin Neumeyer bu eleştirilere yanıt verdi. Neumeyer, şöyle dedi:
"Yaklaşık 50 ülkede beğeniyle izlenen bu harika dizi, özellikle birçok halkın Osmanlı idaresinde barış ve uyum içersinde yaşamasını mükemmel bir şekilde ekrana taşımıştır. Bu halkların beraberliğini mükemmel bir şekilde ekrana yansıtmayı başaran Timur Savcı bu ödülü fazlasıyla hak etmiştir. Bu bir jüri kararıdır."
MEHMET AYDIN’I DA ELEŞTİRMİŞLERDİ
Geçen yıl Bavyera uyum ödülünün hoşgörüsüzlüğe, ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı yürüttükleri siyasi ve kültürel çalışmalarından dolayı Devlet eski Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın ve Bavyera eyaletinin eski Başbakanı ve eski İçişleri Bakanı Günther Beckstein'a verildiğini anımsatan Martin Neumeyer, şöyle konuştu:
"O zaman da bizi eleştirmişlerdi. Bu tür ödül dağıtımlarında her zaman eleştiriler olur, bu doğaldır. Ama ödül verdiğimiz kişilerin bu ödüllere layık olup olmadıkları konusunda en küçük bir kuşkum yok."

(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)