ALMANYA’nın Fürth kentinde, aralarında Türkler'in de bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi Neonaziler'i protesto mitingi düzenledi.
Neonaziler'in 'Bürgerinitiative Soziales Fürth' (Fürth Sosyal Vatandaş Girişimi) adı altında Belediye Meclisi'ne girmek amacı ile imza kampanyası başlatmasını engellemek amacı ile ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına karşı birlik kuruluşu, aralarında Türkleri'n de bulunduğu 2000 kişi ile 'Bardom Lokantası' önünde ve yağmur altında protesto mitingi düzenledi. Belediye Başkanı Thomas Jung, ırkçılığa ve faşizme karşı birlik olmaları gerektiğini, 6 yıl önce de Neonaziler'in meclise girmek istediklerini ancak buna engel olduklarını, 16 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde de ırkçılara yine geçit vermeyeceklerini söyledi.
Diğer konuşmacılar polisin taraflı davrandığına vurgu yaparak suçlamalarda bulundu. Neonaziler tarafından saldırıya uğradıkları zaman polisin yeterince ilgi göstermediğini,  Neonaziler'in kendilerini şikayet ettiğinde ise polisin hemen gelerek işlemleri başlattığını anlattı. Bazı konuşmacılar da polislerin Neonaziler'e karşı olanların adreslerini Neonaziler'e verdiğini iddia etti.
Fürth Belediye Başkanı Thomas Jung ise, polise güven duyulması gerektiğini ve birlikte toplantı yaparak, suçlamaların ne derece doğru olduğunun tespit edilmesi gerektiğini söyledi. Miting ardından protestocular şehir merkezine yürüyüş yaptı. Yürüyüşte Belediye Başkanı Thomas Jung, kendisi gibi SPD’li belediye meclis adayı Ayhan Yeşil birlikte yürüdü.