NATO Zirvesi'nde 4 Kritik Mesele Görüşülüyor
28 ülkenin katılımıyla Varşova'da gerçekleştirilen NATO Zirvesi başladı. Önemli gündem maddelerinin yer aldığı zirveye IŞİD,Kırım'ın ilhakı, Ukrayna krizi ve İngiltere'ninAB'den ayrılması gibi konular damgasını vuracak.
KONUKLARI NATO GENEL SEKRETERİ VEPOLONYA CUMHURBAŞKANI KARŞILADI
Devlet ve hükümet başkanları zirvenin yapılacağı Ulusal Stadyum'a gelişlerinde, NATOGenel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda tarafından karşılandı.
AİLE FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ
Daha sonra aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bulunduğu liderlerin katılımıyla "aile fotoğrafı" çekimi yapıldı.
Aile fotoğrafının çekilmesinin ardından zirve açılış oturumuyla başladı.
ERDOĞAN VE OBAMA DA NATO ZİRVESİ'NDE
Polonya'nın ev sahipliğini yaptığı zirveye ABD Başkanı Barack Obama'nın yanı sıra NATOüyesi 28 ülke ve ortak ülkelerin devlet ve hükümet başkanları, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşlardan üst düzeyyetkililer katılıyor.


GÜNDEM: IŞİD, UKRAYNA KRİZİ, KIRIM'IN İLHAKI VE İNGİLTERE'NİN AB'DEN AYRILMASI
Zirvenin gündeminde, Rusya'nın bölgedeki askeri hareketliliği, terör örgütü IŞİD ile mücadele, Ukrayna'daki kriz, Kırım'ın ilhakı ve İngiltere'deki referandumda AB'den ayrılma kararı çıkması sonrasında İngiltere ile AB ve NATO arasındaki ilişkilerin geleceği gibi konular bulunuyor.
Zirvenin ilk gününde NATO-Gürcistan Komisyonu Toplantısı yapılacak, ikinci gününde iseAfganistan ve Ukrayna oturumları düzenlenecek. Zirve çerçevesinde ayrıca NATOülkelerinin dışişleri ve savunma bakanları da bir araya gelecek