MYANMAR Deniz Kuvvetleri'ne bağlı ekip, bir gemide 2.4 milyon uyuşturucu hap ele geçirdi.
Tayland’ın güneyiyle sınır olan bölgede Kawthoung kasabası açıklarında bulunan gemide bulunan uyuşturucu hapların piyasa değerinin yaklaşık 200 milyon dolar olduğu belirtildi. Myanmar Narkotik Şube başkanı Kyaw Win, "Bu Myanmar tarihindeki en büyük uyuşturucu baskınıdır" dedi.
Her bir tabletin Myanmar’daki piyasa değerinin 82 dolar olduğu belirtildi. Ancak yapılan soruşturma sonucu uyuşturucu hapların Malezya, ABD ve diğer ülkelere transfer edilmek istendiği belirlendi.
Myanmar’da daha önceki en büyük baskın 2005 yılında yapılmış ve 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilmişti. Hızlı büyüme ve gelişme gösteren ülke Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi’nin açıklamasına göre Afganistan’dan sonra dünyanın en çok afyon çiçeği yetiştiren ülkesi ve Uzakdoğu’nun da en büyük sentetik uyuşturucu üreticisi konumunda.
Geçen  Haziran ayında Dünya Uyuşturucu Günü dolayısıyla Myanmar hükümeti piyasa değeri 130 milyon dolar olan 1.3 ton afyon, 225 kilo eroin ve 1.2 ton metamfetamin hapı yakılarak imha edilmişti.