MYANMAR'ın ikinci en büyük kenti Mandalay'da geçen ay meydana gelen, 2 Müslüman'ın öldürülmesi, 17 kişinin de yaralanmasına neden olan sokağa çıkma yasağı ilan edilen olaylara neden olduğu öne sürülen tecavüz iddialarının asılsız olduğu ortaya çıktı.
Mandalay'da geçen 1 Temmuz'da bir çay evi işleten iki Müslüman kardeşten birinin işyerinde çalışan Budist bir kadına tecavüz ettikleri gerekçesiyle öldürüldüğü iddiası ile ortalık karıştı. Bölgede çıkan olaylarda 2 Müslüman öldürüldü, 17 kişi de yaralandı. Olayların tırmanması üzerine 3 Temmuz'dan itibaren akşam hava karardıktan sabah şafak vaktine kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sürdürülen operasyonlarda 42 şüpheli yakalandı ve geçen hafta 14'ü yasadışı silah taşımak, tahrik, kundakçılık ve isyan çıkarmak suçlarından 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mandalay bölgesel hükümet sözcüsü Ohne Lwin durumun normale dönmesi üzerine 7 semtin tümünde sokağa çıkma yasağını kaldırdıklarını açıkladı. 2 kişinin ölümüne 17 kişinin de yaralanmasına yol açan tecavüz iddialarının asılsız olduğu 1.5 ay sonra açıklandı. 
Myanmar polisi bir Müslüman ve bir Budist'in ölümü ile sonuçlanan olayın perde arkasındaki gerçek zanlıları ararken sokağa çıkma yasağına uymayan yaklaşık 400 kişinin ceza aldığı belirtildi.