Nurettin FİDANCAN-Emrah GÜL/ MUSUL,(Irak),() -  canlı yayın ekibi, Musul Barajı'nının kontrolünü sağlamak için IŞİD militanları ile Peşmerge kuvvetleri arasındaki çatışmaların yaşandığı bölgeye gitti.
Musul Barajı, Kuzey Irak için hayati öneme sahip bir enerji ve sulama kaynağı olarak biliniyor. Baraj çevresinde yoğunlaşan çatışmalarda Peşmerge kuvvetlerinin kısmen kontrolü ele geçirdiği belirtiliyor. Amerikan ve İngiliz kuvvetlerinin desteklediği Peşmerge kuvvetleri ile IŞİD arasında, bölgenin kontrolünü tamamen ele geçirmek için yoğunluğu yüksek çatışmalar yaşanıyor. ekibinin bölgeden geçtiği görüntülerde, yol boyunca yanmış ve taranmış sivil araçlar ve imha edilmiş zırhlı askeri araçlar dikkat çekiyor. Peşmerge kuvvetleri, ağır silahlarla IŞİD'i barajdan tamamen temizlemek için operasyonlar düzenliyor. ekibinin görüntülediği anlarda, Peşmerge güçlerinin IŞİD militanlarının bulunduğu bölgeye yoğun havan atışı yaptığı görülüyor. Peşmerge kuvvetleri, kazdıkları mevzilerle ele geçirdikleri bölgelerin güvenliğini de artırmaya çalışıyor. ABD ve Irak Hava Kuvvetleri de Peşmergeye havadan IŞİD hedeflerini vurarak destek veriyor. IŞİD, Ağustos ayı başında Irak'ın en büyük hidroelektrik santrali olan Musul Barajı'nı ele geçirmişti. Peşmerge'nin Irak ve ABD güçleriyle birlikte Musul Barajı'nı geri alması IŞİD'e karşı bugüne kadar en büyük başarı olarak nitelendiriliyor.
IŞİD: 170 PEŞMERGEYİ REHİN ALDIK
Peşmerge'nin 'Musul Barajını geri aldık' açıklamasının ardından, IŞİD' yakınlığıyla bilinen Twitter hesaplarından onlarca Peşmerge'nin öldürüldüğü ve 170 Peşmerge'nin rehin alındığı iddia edildi. IŞİD kaynaklarının iddiaları, dünya medyasında geniş yer buldu.
SIRADAKİ HEDEF MUSUL
Peşmerge kuvvetlerinin Musul Barajı'nın ve Mahmur Kampı'nın IŞİD'ten temizlendiğini açıklamasının ardından, Iraklı yetkililer sıradaki hedefin Musul olduğu açıkladı. IŞİD, 10 Haziran'da Musul'da kontrolü ele geçirmişti. ABD ve Irak'ın hava desteğiyle IŞİD'in ilerleyişini durduran Peşmerge'nin, Musul'a ilerleyebileceği kaydediliyor.

FOTOĞRAFLI