Musul'dan Büyük Kaçış Başladı
Irak'ın Musul kentini IŞİD'den kurtarma operasyonunda, terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Musul kent merkezinden başlatılan insan avından kaçmayı başaran vatandaşlar, Irak Ordusunun kontrolü altındaki Kayyare kasabasına ulaştı. Zorlu yolculuğu atlatan kalabalıkta kadınlar ve çocuklar çoğunluktaydı. Büyük kaçışa katılan kimse arkasına dönüp bile bakmak istemedi. Geride alevler ve büyük bir toz bulutu vardı.
GÜNEYDEKİ İKİ KÖY ELE GEÇİRİLDİ
Irak'ta Musul'un IŞİD'den kurtarılması operasyonu çerçevesinde, güvenlik güçlerinin kentin güneyindeki El-Kayyare nahiyesine bağlı iki köyü ele geçirdiği bildirildi.
İçişlerine bağlı Federal Polis Şefi Yüzbaşı Ala el-Hatib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak güvenlik güçleri, Kayyare nahiyesine bağlı El-Lezake ve El-Hud köylerini IŞİD'in elinden kurtardı ve bu bölgelerde Irak bayrağı dalgalandırıldı." dedi.
HALK IRAK ORDUSUNA YARDIMCI OLUYOR
Söz konusu iki köyün örgütün direniş hattı olarak bilindiğini ifade eden Hatib, bölge halkının IŞİD'e karşı direnmesinin Ordu birliklerinin işini kolaylaştırdığını söyledi.
Hatib, birliklerin belirlenen plana göre Musul kent merkezine doğru ilerlemeye devam edeceğini sözlerine ekledi.
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, yaptığı açıklamayla Musul'u IŞİD'den kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu.
KAÇIŞLAR BAŞLADI
Öte yandan IŞİD Musul'da halkın kent dışına çıkmasını engellemeye çalışırken, kaçmayı başaranlar için zorlu bir yolculuk başladı. Musul kent merkezinden kaçanlar, IrakOrdusunun kontrolü altındaki Kayyare kasabasına ulaştı.
İşte o kaçıştan kareler: