İNGİLTERE'de NatWest Bankası’nın Londra’nın merkezinde bulunan bir şubesi, bir müşterisini içeride unutarak akşam paydosuyla kapılarını kapattı. İçeride unutulan müşteri, alarm sisteminin devreye girmesi üzerine 1.5 saat sonra dışarı çıkarılabildi.
NatWest Bankası’nın, adını vermek istemeyen bir kadın müşterisi, hesabıyla ilgili bilgi almak üzere Pazartesi saat 17.00'den sonra bu bankanın Londra’daki Waterloo şubesine girdi. Şubenin müdürü, müşteriyi, bilgi alabileceği telefon odasının bulunduğu, şubenin sessiz kısmına yönlendirdi. Telefonda uzun bir süre bekledikten sonra, müşteri temsilcisine bağlanamayan kadın, durumu ilgiliye bildirmek üzere şubenin giriş kısmına döndüğü zaman kapıların kapandığını içeride tek başına olduğunu anladı.
Hemen polisi arayan kadın, 1 saatten önce polisin gelemeyeceği cevabı üzerine, bankanın güvenlik alarmı kontrolü şirketini aradı. Şirket şube yöneticilerinin bilgilendirildikleri ancak onların da 1 saatten önce gelemeyecekleri bilgisini vererek bir yolunu bulup çıkmasını tavsiye etti. Ancak kadın, çalan bir alarm ardından parmak izi bırakıp bankadan uzaklaşmak istemediğini belirtip şube içinde beklemeye devam edeceğini söyledi. Yaklaşık 1.5 saat içeride kilitli kalan kadın, sonunda bankaya gelen bir görevli tarafından dışarı çıkarken, "İnanılmaz bir şey, tek kelimeyle gerçeküstü. Hayatımda böyle tuhaf bir şey yaşamadım. Banka daha profesyonel çalışmalı" dedi. Müşteriden özür dileyen banka, olayın nasıl gerçekleştiği konusunda soruşturma başlattı.

YK(AÖ/İD)