ALMANYA’da Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Werl kentine bağlı Sönnern köyünde 'Atıcılar Kralı' 33 yaşındaki Mithat Gedik’ten, Hıristiyan olmadığı için ödülünü iade etmesi istendi.
Sönnern Atıcılar Kulübü üyesi ve yönetiminde yer alan Almanya doğumlu, 4 çocuk babası Mithat Gedik, 18 Temmuz 2014 tarihinde Sönnern St. Georg Atıcılar Kulübü’nde yapılan yarışlarda birinci olarak 'Atıcılar Kralı' seçildi. Kulüp arkadaşları tarafından kutlanan Gedik’in krallığı, Tarihi Alman Atıcı Kulüpleri Federasyonu (BDHS) tarafından geri istendi. Buna gerekçe olarak Mithat Gedik’in Müslüman olması gösterildi. Tüzük gereği Müslüman birisinin atıcılar kulübüne üye olamayacağını belirten federasyon sözcüsü Rolf Nieborg, Gedik’in ilçe düzeyinde yapılacak atıcılık yarışlarına katılmasını da istemedi.
Brüderschaft- Kardeşlik Birliği'ne sadece Hıristiyanlar'ın üye olabileceği, bu nedenle Mithat Gedik'in daha başından itibaren atıcılar kulübüne üye olmasının hata olduğu belirtildi.
'Westfalische Anzeiger' gazetesinin haberine göre, Mithat Gedik’in üye olduğu atıcılar kulübü, bu nedenle federasyondan atılma tehdidiyle karşı karşıya.  Mithat Gedik’i üye yapan kulübün yaptığı yanlışı düzeltmesini isteyen BDHS'ya ödülün iade edilmesini ya da Gedik’in kulüp üyesi olarak değil, sıradan bir kişi olarak atıcılar kralı yapılmasını istiyor. Sönnern Atıcılar Kulübü ve Mithat Gedik’in soruna nasıl bir çözüm bulacağı merak konusu oldu.