MÜNİH’te Neonazi Terörü ve Irkçılığa Karşı Birlik adlı girişimin öncülüğünde Neonaziler protesto edildi. Ggösteride tüm partilerin belediye başkan adayları yer aldı.
Neonazi Terörü ve Irkçılığa Karşı Birlik adlı girişim tarafından düzenlenen gösteri, kentin Pasing Meydanı'nda başladı, Obermenzing semtinde Neonaziler'in kaldığı binanın önünde sona erdi. Mitingde, 16 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Münih Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan Dieter Reiter (SPD), Josef Schmid (CSU) ve Sabine Nallinger (Yeşiller)’in yanı sıra Yeşiller’in Belediye Meclisi Fraksiyon Başkanı ve 3'üncü sıradan adayı Gülseren Demirel ile Korsan Partisi’nden aday Ali Yalpı hazır bulundu. Alanda yapılan konuşmalarda Neonazi terörü lanetlenirken, NSU cinayetleri kınandı.
YÜRÜYÜŞ VE MİTİNG SAKİN GEÇTİ
Yaklaşık 500 kişinin katıldığı mitingde polis yoğun güvenlik önlemleri alırken, olay çıkmadı. Protesto yürüyüşü, polis kordonuyla Pasing’ten, Obermenzig semtinde Carl- Hanser Caddesi'ndeki 'Neonazi merkezi' olarak bilinen binaya kadar sürdü. Bina önünde yapılan konuşmalarla gösteri sona erdi.
Aynı zamanda Neonazilerin merkez olarak kullandıkları binada “Yabancılara Dur! Vatandaş Girişimi” (BIA) adlı listeden belediye meclisine girmeye çalışan Vanessa B., aşırı sağcı eylemlerden tanınan Daniel T. ve Frank S. oturuyor.

Aİ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)