ALMANYA’nın Münih kentinde yaşayan işletmeci Haluk Sevengül’ün cipini görenler dönüp bir daha bakmaktan kendilerini alamıyor.
Mustafa Kemal Atatürk’ü doğum tarihiyle sembolize eden M-KA 1881 plakası, önde marka yerine Atatürk resmi konmuş ve arkasında da Atatürk’ün imzası olan aracın resmi sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşıldı.
Tam bir Atatürk hayranı olan Haluk Sevengül, elde edebilmek için on yıl beklediğini söylediği özel plakasının öyküsünü şöyle anlattı:
"Bu plakayı bir Alman'ın arabasında görmüştüm ve mutlaka ona sahip olmak istedim, ona para teklif ettim, vermedi. Sürekli takip ettim ve aracını sattığında, hemen aldım, gururla arabama taktım. Ataya olan sevgimi ifade etmek için de resmini de özel olarak arabamın marka yerine taktırttım. Almanlar bu resimdeki babanız mı dedeniz mi diye soruyorlar. Ben de bu Türkiye’deki tüm halkın babası Gazi Mustafa Kemal Atatürk deyince hemen tanıyorlar. Onu zaten herkes tanıyor, Dünya tanıyor. Almanlar onun adını duyunca hemen benim elimi sıkıyorlar. Bu plakalı aracımla Türkiye’ye gittiğimde büyük ilgi görüyorum. Özellikle Antalya gibi sahil kentlerinde insanlarımız beni kutluyor ve plaka önünde fotoğraf çektirmek için adeta sıraya giriyorlar."

FOTOĞRAFLI