MÜNİH Alevi Toplumu'nun (MAT) düzenlediği kahvaltılı toplantıda Münih Belediye Meclisi’ne aday olay Türkiye kökenli adaylar tanıtıldı. Tanıtımın sürpriz konukları ise, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer oldu. Genç ve Yüceer adaylara başarı diledi. MAT Başkanı Musa Çelik’in sunumunu yaptığı tanıtım toplantısında Cumali Naz (SPD), Serdar Duran (CSU), Gülseren Demirel (Yeşiller) ve Çetin Oraner (Sol Parti) konuştu.
"PARTİLERDE AKTİF OLMALIYIZ"
Cumali Naz, parti yönetimince listede 9'uncu sıraya konulmasının sürpriz olduğunu anlatırken, "Yıllardır göçmenler konusunda edindiğim tecrübeleri, belediye meclisine taşıyarak, göçmenlere özel sorunların çözümüne katkıda bulunmak istiyorum" dedi.
CSU adayı Serdar Duran ise, "Türkiye kökenli olarak ne burada, ne de Türkiye’de herhangi bir partiyi bizim partimiz olarak görmüyorum. Göçmenler olarak tüm partilerde aktif görevler alarak bir şeylerin değişmesini sağlayabiliriz" diye konuştu.
"HİÇBİR ZAMAN EŞİT HAKLAR TANINMADI"
Altı yıldır Belediye Meclisi Üyesi ve Yeşiller’in Fraksiyon Sözcüsü olan Gülseren Demirel, "Hiçbir ayrım yapmadan tüm göçmenlere, sorunlarının çözümünde yardımcı olmaya devam etmek istiyorum” dedi. Sol Parti Listesinde 2'nci sıradan aday olan Çetin Oraner şunları söyledi:
 "Biz bu ülkenin, eşit haklara sahip olması gereken birer parçasıyız. Ama maalesef burada bize hiçbir zaman eşit haklar tanınmadı."

Aİ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)