ALMANYA'da Giessen Üniversitesi Çocuk Kliniği'nde kalp nakli bekleyen Muhammet Eren bebek için internet üzerinden başlatılan imza kampanyasında yaklaşık 28 bin imza toplandı. İmza kampanyasının başarılı olabilmesi için 7 bin imza daha gerekiyor.
'Dilate Kardiyomiyopi' olan ve 6 ay ömür biçilen ancak şu ay 21 aylık olan Muhammet için düzenlenen imza kampanyasının başarıya ulaşması halinde Alman Tabipler Birliği'nin (Bundesärztekammer) devreye girmesi bekleniyor. Kampanya ile seslerini daha çok duyurabileceklerini belirten baba Yavuz Dönmez, "Çaresizce beklemek yerine bebeğimizi yaşatabilme umuduyla elimizden gelen her yolu deniyoruz" dedi.
"HEM MAĞDURUZ HEM İFTİRAYA UĞRUYORUZ"
Baba Yavuz Dönmez, hastanenin önce, kalp nakli yapılabileceğini belirterek kendilerine ümit verdiğini ve Türkiye'de toplanan yardımlarla Almanya'ya geldiklerini anlattı. Daha sonra Muhammet'in beyni yüzde 20 hasar gördüğü gerekçesiyle hastanenin kalp nakli yapmayı reddettiğini ifade eden Dönmez şöyle konuştu:
"Hastane bırakın kalp nakli yapmayı çocuğumuzun fotoğrafını çekmeyi bile yasakladı. Hastaneye ziyarete gelenleri 'burada öyle biri yatmıyor' diyerek çevirdiler. Sosyal medyada bebeğimize destek veren binlerce kişinin kendilerini tehdit ettiğini öne sürdüler. Bu olanlara karşı adaletin bir gün tecelli edeceğine inanıyorum. Hem eşim hem de ben bebeğimizin yaşayacağına inanıyoruz. Muhammet Eren için Allah'tan dualarınızı esirgemeyin.”
İMZA KAMPANYASI LİNKİ
İmza kampanyasının linki şöyle:
https://www.change.org/p/dr-rer-nat-joachim-vetter-muhammet-eren-için-el-ele-herztransplantation-bekommen-und-auf-die-warteliste-muhammet-eren-soll-leben-und-eine-chance-bekommen-gerechtigkeit-für-ihn?lang=tr