MERKEZİ İspanya'nın Barcelona kentinde bulunan Miro Foundation (Miro Vakfı) yönetiminden, "Bu eserlerin nereden geldiğini bilmiyoruz. Bizim vakfımız aracılığı ile olmadı" açıklaması yapıldı.
Miro Vakfı yönetimi, kendilerine uluşan muhabirine, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan Joan Miro Sergisi’ndeki eserlerin tamamına yakının sahte olma ihtimali olduğunu söyledi. Miro Vakfı yönetimi adına açıklamalarda bulunan Alex Villatoro, sergide yer alan eserlerin çıkışının İspanya’dan olmadığına dikkat çekerek, şunları söyledi:
"Bu eserlerin nereden geldiğini bilmiyoruz. Bizim vakfımız aracılığı ile olmadı. Ülkenin diğer bir kuruluşundan olsaydı bundan da haberimiz olurdu ancak aldığımız ilk bilgilere göre İstanbul sanatseverlere gösterilen eserler maalesef grafiklerden ibaret, orijinal değil."
Alex Villatoro, Miro’nun geniş bir koleksiyonu olduğuna da dikkat çekerek bu sergiyi düzenleyen kurumun hangi eserleri hangi ülkeden getirdiğini açıklamasını isteyerek, "İspanya’dan gitmedi ise bunları nereden elde ettiler bilmiyoruz" dedi.
İspanya’dan Miro Vakfı'ndan bir uzman heyetin önümüzdeki hafta İstanbul’a gelerek sergideki eserleri inceleyeceğini de vurgulayan Villatoro,bu konuyu yakından takip ettiklerini ve açıklığa kavuşturacaklarını söyledi.

MÇ(SS)