Nafiz ALBAYRAK / NEW YORK () - ABD Başkanı Barack Obama'nın haftalık ulusa sesleniş konuşmasını bu kez First Lady Michelle Obama yaptı. Bugüne kadar özellikle uluslararası ilişkiler konusunda görüş açıklamaktan uzak duran Michelle Obama bir ilki geçekleştirdi ve Nijerya'da kaçırılan kız öğrenciler konusuna değindi. Michelle Obama, kız öğrencilerin kaçırılmasının, dünya genelinde eğitim gören kız çocuklarının karşı karşıya oldukları tehdit ve yıldırma politikasının bir parçası olduğunu söyledi.



Konuşmasına kendisini tanıtarak ve tüm annelerin anneler gününü kutlayarak başlayan Obama, kaçırılan kız çocuklarının kendi kızları Sasha ve Malia'yı anımsattığına değindi. Nijerya'da 200'den çok kız öğrencinin bir gece yarısı kaçırılması olayının kem kendisini hem de eşi Barack Obama'yı üzdüğü kadar kızdırdığını da belirten Michelle Obama, "Bu vicdansız girişim kız çocuklarını eğitimden uzak tutma amacını güdüyor. Nijerya'da olanlar bireysel bir girişim değildir. Her gün ideallerini gerçekleştirmek için yaşamlarını tehlikeye atan kız çocuklarının haberlerini duyuyoruz. Ama şunu da bilmenizi istiyorum ki eşim Barack Obama, kaçırılan kızların bulunması ve evlerine geri getirilmesi için hem kendi hükümetimize, yapılabilecek ne varsa yapılması emrini verdi. Bu konuda Nijerya hükümetinin çalışmalarını da destekliyoruz" dedi.



Michelle Obama, hafta başında Beyaz Saray'da elinde "Kızlarımızı Geri Getirin" yazsıyla çekilen fotoğrafını Twitter'da paylaşmıştı.

 

NA (GD) (FOTOĞRAFLI)