KOSOVA Başbakanı Haşim Taçi'nin eşi Lumniye Taçi'nin daveti üzerine Priştine'ye gelen Dünya Engelliler Birliği ve Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Metin Şentürk, Türk kökenli Bakan Mahir Yağcılar ile görüştü.
Kosova kökenli Metin Şentürk, Kosova'da engellilerin durumunun konuşulduğu görüşmede engellilere yönelik projelerin geliştirilmesini istedi. Şentürk, Kosova'da engellilere yönelik projelere destek vereceğini belirtti. Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar da bu projeye gerek bakan olarak gerekse de Kosova Demokratik Türk Partisi KDTP Başkanı olarak her türlü desteği vereceğini ifade etti.
"ENGELLİLER YARARINA KONSER VERECEĞİZ"
Metin Şentürk, Kosova'da engelliler yararına konser düzenlemeyi planladıklarını söyledi. Şentürk, şöyle dedi;
"Engelli kardeşlerimizin yararına olacak bir konser planlıyoruz. Bu; herhangi bir beklentimizin olmayacağı bir konser olacak. İyi ama aynı zamanda Kosovalı dostlarımızın orada olacağı bir konser düzenleyeceğiz."
Şentürk "Kosovalı dostlarımızı o konserde görmek istiyorum" diye espri yaparken coşkulu ve geniş katılımlı konserin hazırlıklarının yapılmasının ardından tekrar geleceğini söyledi.
COŞKUYLA KARŞILANDI
Metin Şentürk, temasları kapsamında Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen organizasyonda çok sayıda hayranı ile bir araya geldi. Coşkuyla karşılanan Şentürk'ün özgeçmişinin okunması ardından Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Sadullah Yılmaz, konuklara merkezin faaliyetleri hakkında detaylı bilgi verdi. Yılmaz'ın ardından "Sizinle göz göze konuşmak çok güzel" esprisiyle konuşmasına başlayan Metin Şentürk, şöyle dedi:
"Hayat enteresan bir süreçtir. Hepimizin hayata dair hikayemiz var. Her insan doğduğunda bir hikaye ile doğar, yaşarken de bu hikaye ile yaşar. Hiçbirimiz hikayemizi seçemeyiz ya da hiçbirimiz kendi hikayemizi yazamayız. Hikayeleri Allah yazar, kullar da oynar. Her zaman söylediğim gibi önemli olan tek şey; insanoğlu yaşarken hikayesinin kahramanı mı olmak, ya da figüranı mı olmak noktasında bir seçim yapmalıdır. İşte bütün önemli mesele budur. İnsanlara ve dostlarıma her zaman tavsiye ettiğim; hepimiz hikayelerimizin figüranı değil, kahramanı olmak için yaşamalıyız. İşte ben de hayatım boyunca hep hikayemin kahramanı olabilmek için yaşadım ve bugün de hikayemin kahramanı olarak karşınızdayım."
Konuşmasının ardından alkışlarla kürsüden ayrılarak yerine oturmadan önce Kosova'nın Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu'nun "Televizyondaki programınızı seyrettim. Güzel oldu" demesi üzerine Metin Şentürk de "Ben de seyrettim" karşılığını verince salonda kahkaha koptu. Daha sonra İlir-Sevim Bırvenik çifti tarafından konuklara şarkılar okundu. Metin Şentürk de katılımcılara çaldığı ud eşliğinde bir şarkı söyledi.