Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier,Sultanahmet Meydanı’ndaki terör saldırılarına ilişkin ikinci kez açıklama yaptı. Merkel ve Steinmeier ayrı ayrı açıklamada bulundular.

TERÖRLE MÜCADELEDE TÜRKİYE'NİN ARKASINDAYIZ

"Sultanahmet'teki terör saldırısında ölenler arasında Alman vatandaşları var. Türk halkıyla yan yanayız, terörle mücadele konusunda... Türk halkı arkalarında olduğumuzu bilsin. Başbakan Davutoğlu'ndan saldırı hakkında bilgi aldım. Türk yetkililer ile terörle mücadele konusunda biraraya gelerek görüşmek üzere sözleştik"

Steinmeier: Uzun süreden beri terör biz Almanları bugün İstanbul’da olduğu gibi hedef almadı

“Uzun süreden beri terör biz Almanları bugün İstanbul’da olduğu gibi hedef almadı” diyen Steinmeier,”Terörün hiç kimseyi atlamayacağını biliyorduk. Hepimizi aynı derecede tehdit ediyor. Türkiye’de, Avrupa’da yada başka bir yerde. Terör ve şiddettin bizi korkutmasına izin vermeyeceğiz. Aksine, dünyadaki ortaklarımızla teröre karşı her düzlemde mücadele edeceğiz. Failin ortaya konulmasını, saldırının arkasında yatan nedenleri araştırmak üzere Türk makamlarıyla beraber çalışıyoruz. Türkiye’deki ve özellikle İstanbuldaki vatandaşlarımızdan Dışişleri Bakanlığımız tarafından yapılan seyahat uyarılarını dikkate almalarını rica ediyorum” dedi.