Enis TABAK/KOSOVA, () - KOSOVA'da 1999 yılından bu yana KFOR Barış Gücü bünyesi altında görev yapan Türk askeri, her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da geleneğini sürdürdü ve Kosovalılar'a Ramazan pidesi dağıttı.
15 yıldır Kosova'da görev yapan Türk askeri, geleneksel hale getirdiği 'Kosovalılarla Ramazan Çadırı'nı bu yıl Kosova'nın değişik şehirleri olan Mitroviça, Mamuşa, Priştine, Gilan ve İpek gibi bölgelerde kurarak Kosovalılar'la bir araya geliyor. İftar çadırı yanı sıra Mehmetçik, iftar sofrasına gelemeyen ihtiyaç sahibi Kosovalılar'a Ramazan pidesi dağıtıyor. Kosova'nın tek Türk belediyesi olan Mamuşa'da 500 Ramazan pidesi dağıtan Mehmetçik, her gün değişik şehirlerde bu faaliyetini gerçekleştiriyor.
Mamuşa merkezinde halka dağıtılan Ramazan pidelerini almaya gelen Mamuşalılar, Türk askerinin her zaman yanlarında olduğunu ve gerçekleştirdiği faaliyetlerden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. İftara yakın bir saatte gerçekleşen faaliyette, traktörlerle tarlalarından dönen ailelere Ramazan pidesi veren Türk askeri, Kosovalıların Ramazan ayını da kutladı. Anne babaları tarlada olan Kosovalı çocuklar da pide alabilmek için sıraya girdiler. Pide almaya gelenler arasında tekerlekli sandalyeye mahküm olan fiziksel engelli vatandaşlarda vardı. Mehmetçik Ramazan ayı boyunca Kosovalılara Ramazan pidesi dağıtacak.

FOTOĞRAFLI