AVRUPA Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) toplantısında Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Avrupa Konseyi'ne (AK) bağlı 47 ülkenin parlamenterlerine seslendi.
Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi Martin Schulz konuşmasında Ukrayna'da yaşanan şiddetin bir an önce sona ermesini istedi. Schulz, Ukrayna’da barışın sağlanmasına yönelik çözüm bulunması gerektiğini ifade ederken durumun daha kötüye gitmesi halinde bazı yaptırımların söz konusu olabileceğini hatırlattı. Konuşmasında Türkiye'ye de kısaca değinen AP Başkanı Schulz, bazı reformların yapıldığını ama bunların yetersiz olduğunu söyledi.
GENÇ İŞSİZLERE DİKKAT ÇEKTİ
Martin Schulz, Avrupa'nın geçmişinde yaşanan sıkıntılara da değinerek, daha güçlü, demokratik bir Avrupa için çalışılması gerektiğini belirtti. Avrupa'da genç işsizlerin sayısının yükseldiğine dikkat çeken Başkan Schulz, "Avrupa gençler konusunda yeterli çalışmaları yapamadı. Avrupa, gençlerin geleceğine yönelik daha iyi çalışmalı. Yaşlanan Avrupa’da gelecek nesillere borç batağında bir Avrupa bırakılmamalı" dedi.
Yunanlı bir parlamenter AP Başkanı Schulz’a "Sizi şansölye Angela Merkel destekliyor mu?” diye sordu. Schulz ise, "Beni kimse desteklemiyor. Alman vatandaşıyım ama burada Almanya’nın büyükelçisi değilim, Almanya’yı temsil etmiyorum. Ben AP başkanıyım. Avrupa Birliğini, Avrupayı temsil ediyorum. Hepimiz bir aileyiz. Daha iyi bir Avrupa için bütün komşularımızla beraber barış, dostluk içinde çalışmalıyız” diye cevap verdi.