MOSKOVA, () - MALEZYA Havayolu Şirketi'nin Boeing 777 tipi uçağı Donetsk'in 80 kilometre uzaklığına 'Snezhnoe' bölgesine düştü. Olayda 295 yolcu ve mürettebat hayatını kaybetti.

MALEZYA UÇAĞI VURULDU MU?

Donetsk yakınlarında düşen Malezya Havayolları'na ait Boeing 777-200 tipi uçaktan kurtulan olmadı. Olayda 295 yolcu ve mürettebat hayatını kaybetti. Bu olay, Malezya'nın bu yıl aynı tipteki ikinci olayı.

Amsterdam'dan kalkan ve içinde 280 yolcu ile 15 mürettebat bulunan Malezya Havayolları'na ait Boeing 777-200 tipi uçak, Ukrayna'da Donetsk yakınlarında bilinmeyen bir nedenle düştü. Alınan ilk bilgilere göre olayda kurtulan olmadı.

Boeing 777-200 tipi 9M-MRD tescilli uçak ile en son temasın 33 bin feet yani yaklaşık 11 bin metre yükseklikte, Türkiye saati ile 13.43'te sağlandı. Ardından uçaktan alınan sinyal kayboldu.

Rus Haber Ajansı İnterfax'ın verdiği bilgiye göre, Rusya-Ukrayna sınırı yakınlarında düşen uçağın enkazına ulaşıldı.

VURULDU MU?

Ukrayna ile Rusya yanlısı ayrılıkçı güçler arasında son dönemlerde özellikle uçak ve helikopterlere yapılan saldırılar dikkat çekiyor. Bugüne kadar sadece askeri uçak ve helikopterler, yerden atılan füzelerin hedefi olmuştu. Bu bölge uzun süredir sivil uçaklar tarafından kullanılmıyordu.

SABAH DÜŞEN UKRAYNA UÇAĞININ GÖRÜNTÜLERİ SOSYAL MEDYADA

Rusya, Ukrayna sınırında düşen uçağın öncesinde sabah saatlerinde de, Rusya Silahlı Kuvvetleri uçağı, Ukrayna uçağını vurmuştu. Ukrayna'ya ait Su-25 uçağının düşmesinden sonraki görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerde uçağın düştüğü bölgeden çıkan yoğun duman görülüyor.