Avustralyalı uzmanlar, Hint Okyanusu'nun batısındaki küçük ada ülkesi Mauritius sahillerine vuran enkaz parçasının, 3 Mart 2014'te kayıplara karışan MH370 sefer sayılı Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının kanadı olduğunu doğruladı. Ancak mayısta bulunan kanat parçası üzerinde yapılan incelemelerin, 239 kişiyle birlikte sırra kadem basan uçağın şimdiki yeri hakkında herhangi bir ipucu içermediği açıklandı.
ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Avustralya Ulaştırma Bakanı Darren Chester, bulunan enkaz parçası üzerindeki numaraların 9M-MRO koduyla kaydedilmiş sözkonusu uçağa ait olduğundan emin olduklarını ve "Arama çalışmalarının devam edeceğini" duyurdu.
Malezya'da kaybolan uçağın kanadı bulundu
110 BİN KM TARANDI
Mauritius sahillerinde bulunan bu parçayla birlikte, Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan uçağa ait üçüncü parçaya ulaşılmış oldu. Daha önceki parçalar Mozambik ve Reunion Adası'nın sahilinde bulunmuştu. Avustralyalı yetkililer şimdiye dek 110 bin kilometre karelik alanı taradıklarını, tarama çalışmalarının en az aralık ayına kadar süreceğini belirtse de MH370 kurbanlarının yakınları, yolcuların cenazelerine ulaşılacağına dair ümitlerinin tükendiğini söylüyor.
Malezya'da kaybolan uçağın kanadı bulundu