MAKEDONYA, yeni yıla büyük bir coşkuyla girdi. Büyük şehir merkezlerinde açık havada düzenlenen yeni yıl konserlerine halkın ilgisi büyük oldu.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni yıl gecesini geçirmek için turistler Makedonya’nın güneybatısında bulunan Balkanlar’ın incisi Ohri kentine akın etti. Gölüyle dünyada ad yapmış olan Ohri’deki otel kapasiteleri bu günlerde çeşitli ülkelerden gelen turistlerle doldu. Arnavutluk, Bulgaristan. Romanya, Kosova, Sırbistan ve Karadağ’dan gelen çok sayıda turist 2014 yılına Ohri’de girdi.
Otellerde canlı müzik eşliğinde düzenlenen Yeni Yıl eğlencesi coşkulu geçti. Yeni yıl gecesini evleri, aile ortamında geçirenler gece yarısı şehir merkezlerine giderek ortak eğlence programına katıldı. Çeşitli müzik ve folklor grupların düzenledikleri eğlence programlarına katılarak doyasıya eğlendi. Kimileri bazı şehir merkezlerinde açılan buz paten pistinde kaymakla, kimileri de müzik eşliğinde oynamakla bu gecenin tadını çıkardı.
Gece yarısı yaklaşınca havai fişeklerin sergiledikleri renkli görüntüler eşliğinde eski yıla 'Elveda' yeni yıla da 'Merhaba' dedi.