MAKEDONYA Türkleri, '21 Aralık Türkçe Eğitim Günün'ü Milli Bayram coşkusuyla kutladı. Makedonya Türk Sivil Teşkilatlar Birliği (MATÜSİTEB) tarafından Aleksandar Palas Otel'de düzenlenen geceye Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Türkiye 'nin Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer, Devlet Bakanı Hadi Nezir, Türk Demokratik Partisi Genel Başkanı ve milletvekili Dr. Kenan Hasip, Türk Milli Birlik Hareketi Genel Başkanı ve milletvekili Erdoğan Saraç ve TİKA temsilcileri, çok sayıda Türk öğretmen ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi katıldı.
İki ülke milli marşlarının çalınmasından sonra konuşan Makedonya Türk Sivil Teşkilatlar Birliği başkanı Tahsin İbrahim, Makedonya’daki Türk toplumunun zarif Türkçesi, kültürü, edebiyatı, sanatı, tarihi, geleneği ve manevi değerleriyle asırlardır bu topraklarda varlığını kabul ettirdiğini söyledi.
İbrahim, Makedonya’daki Türkler'in birleştirici unsur olduğunu ve Türkiye ile Makedonya arasında kültürel, siyasal ve ticari ilişkilerin pekişmesinde köprü vazifesini yaptığını dile getirdi. Tahsin İbrahim, "Dilimiz Türkçe, dinimiz İslam ve ülkenin her tarafındaki ecdad yadigarı olan Osmanlı eserleri bu ülkenin zenginliğidir" dedi.
Kutlama programı 'Yeni Yol Kültür Güzel Sanatlar Derneği'nin hazırladığı Rumeli türküleriyle devam etti.