Eyüp SALİH/OHRİ, () MAKEDONYA'da 13 Nisan 2014 tarihinde düzenlenecek Cumhurbaşkanı seçimi için 2’nci kez adaylığını koyan Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov seçim kampanyasını Ohri kentinden başlattı.
Makedonya’nın her yerinden gelen binlerce kişi Makedon İç Devrimci Örgütü– Makedonya’nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi (VMRO-DPMNE) üye ve sempatizanları Cumhurbaşkanı adayı Gyorge İvanov’u desteklemek için Ohri’ye akın etti. 'Daha İyi Makedonya İçin Koalisyonu'nda yer alan ve İvanov’u destekleyen Türk Demokratik Partisi (TDP) Genel Başkanı Dr. Kenan Hasip ve çok sayıda parti üye ve sempatizanları parti ve Türk bayraklarıyla mitingde yer aldı.
TDP Genel Başkanı Dr. Kenan Hasip, önceki dönemde olduğu gibi bu kez de Gyorge İvanov’un Cumhurbaşkanı adaylığını destekleme kararı aldıklarını söyledi. İvanov’un Türk dostu, Türkiye sevdalısı, Türkiye’nin iki Üniversitesinden Fahri Doktorası almış Türkiye Cumhuriyeti devletinin politikalarını açıkça destekleyen bir kişi olduğunu ifade etti. Kenan Hasip, ortak projelere imza attıklarını, Atatürk’ün dedesinin evinin inşaatındaki hizmetini de göz önünde bulundurarak kendisini desteklediklerini açıkladı.
Coşkulu bir kalabılık önünde konuşan TDP Genel Başkanı Dr. Hasip, Cumhurbaşkanı adayı Gyorge İvanov’a hitaben, "Bugün Cumhurbaşkanı olduğunuz gibi önümüzdeki dönemin de Cumhurbaşkanı’sınız" dedi. Cumhurbaşkanı adayının, onurlu, ahlaki değerlere önem veren, vatansever bir kişi olduğunu ve herzaman devlet menfaatlerini koruduğunu söyleyen Hasip, özellikle Türkiye ile iyi ilişkilerin gelişmesine katkı sunduğunu ve Makedonya’da yaşayan Türk halkının adaylığını destekleyeceğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı adayı Gyoge İvanov ilk mitinginde, ak yüzle ikinci kez halkın desteğine talip olduğunu, birinci dönemdeki sunduğu programı gerçekleştirdiğini söyledi. Makedonya’nın stratejik menfaatlerini koruduğunu, yeni açılımlarda bulunduğunu, ekonominin, eğitimin, bilim, kültür, sanat ve spor alanında çalıştığını ifade etti.

ES(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)