İSVEÇ’in Başkenti Stockholm’de düzenlenen Sivas Madımak katliamında hayatını kaybedenleri anma töreninde katliamın canlı tanığı Ali Çağan da hazır bulundu.
İsveç Alevi Birlikleri Federasyonu, Sivas’ta 2 Temmuz 1993 yılında Madımak Oteli'nin yakılması sonucu hayatını kaybedenleri anmak üzere, Stockholm’ün Sergel Meydanı’nda anma toplantısı düzenledi. Mumlar yakılarak hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının  sergilendiği meydanda, 1 dakikalık saygı duruşu ardından, Sivas katliamının canlı tanığı, İsveç Alevi Birlikleri Federasyonu eski başkanı Ali Çağan, Sivas olaylarının olduğu gün gördüklerini, bugün Türkiye’de düzenlenen anma törenleriyle kıyaslayarak konuşmasına başladı. Hükümetin 12 yıllık döneminde Sivas Katliamı ile ilgili yaptıkları tek şeyin çıkardıkları kanunla zaman aşımına uğratmak olduğunu söyleyen Çağan, "Sivas katliamının dünyada kırmızı bültenle aranan, bir numaralı sanığı, Sivas Emniyet Müdürlüğü’nün 200 metre yakında bir yerde yaşarken eceliyle ölüyor ve bulunamıyor" dedi.
Örgütlü çalışma ile hakların kazanılabileceğini ifade eden Çağan, her kesimin haklarına duyarsız kalınmayarak güç birliği oluşturabileceğini vurguladı. Çağan, konuşmasını tamamladıktan sonra toplanan grup sessizce dağıldı.

FOTOĞRAFLI